De toekomst van autorijden is elektrisch. Steeds meer bedrijven erkennen de voordelen van laadpaal -of station op kantoor voor hun werknemers. Maar hoe vraag je er een aan? En waar moet je rekening mee houden als  Hier zijn vijf tips om je te helpen pleiten voor een laadpaal op kantoor.

Doe het onderzoek

Voordat je een aanvraag indient, is het belangrijk om te onderzoeken welk type laadpaal- of station het beste in je kantooromgeving past. Houd rekening met zaken als locatie, grootte, elektriciteitsvoorziening en kosten: allemaal factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het schrijven van je voorstel.

Ken je publiek

Aan wie ga je je verzoek richten? Is het een uitvoerende of bedrijfseigenaar? Een facilitair manager? Als je van tevoren weet met wie je spreekt, kun je je presentatie op maat maken. Zorg ervoor dat ze begrijpen waarom het installeren van een laadstation niet alleen belangrijk is voor werknemers, maar ook voor het bedrijf als geheel.

Make Your Case

Wees voorbereid om uit te leggen waarom het installeren van een laadstation noodzakelijk en gunstig is voor het bedrijf. Wijs erop dat dit mogelijk kan leiden tot gelukkigere werknemers en een grotere algemene tevredenheid onder de werknemers. Bovendien kan het demonstreren van milieuvriendelijke initiatieven vaak resulteren in een betere publieke perceptie van het bedrijf, evenals mogelijke belastingverminderingen of stimulansen van lokale overheden.

Ontwikkel een actieplan

Dit moet alle stappen omvatten die nodig zijn om het laadstation te installeren, inclusief onderzoek, installatiekosten, onderhoudsplan enz. Als je een actieplan klaar heeft, laat je zien dat je over alle aspecten van dit project hebt nagedacht en dat het niet zal gebeuren. vergen te veel extra inspanning van hun kant.

Wees volhardend

Een van de dingen die een uitdaging zijn op zichzelf is het aanvragen van laadpaal of -station. Uiteindelijk kunnen er meerdere meetings met ambtenaren, plaatsingsbedrijven en monteurs nodig zijn voordat je goedkeuring krijgt voor een laadstation bij je op kantoor. Wees niet ontmoedigd als er in het begin wat weerstand is. Blijf gewoon je zaak presenteren totdat iemand uiteindelijk ja zegt.

Conclusie

Het installeren van een laadstation of -paal op het werk kan voordelig zijn voor zowel werkgevers als werknemers: van een verhoogde moraal tot potentiële belastingverminderingen of subsidies van lokale overheden. Door deze vijf tips te volgen – vooraf onderzoek doen, weten met wie je erover moet praten, je zaak duidelijk en overtuigend maken, een actieplan ontwikkelen zodat er geen verdere inspanning van hen wordt gevraagd en volhardend zijn – kun je je kansen op goedkeuring vergroten voor een oplaadpunt voor elektrische voertuigen op het werk.

 

Bron: www.orangecharging.com